det blir aldrig som man tänkt det

läste precis igenom gårdagens inlägg och planen var visst att klä-upp-sig-fint-och-dricka-ett-glas-vin-utgång om projektarbetet inte blev färdigt.

Ajdå.

projektarbete - (nästan) check!

3 tappra tjejer, alla ganska bakis (vissa mer än andra!) strålade samman i Vasastaden och genomled en dag i statistikens tecken. Med pepparkakor, glögg, Vänner och pizza fick vi till slut det mesta gjort och kan med rent samvete glömma allt vad projektarbete heter till på måndag. Så skönt!

lördagskvällen var riktigt, riktigt bra! Alla var taggade till tusen och efter diverse strumpbyxe-missöden och galna cykelparkeringar kom vi till förfesten som blev så bra som bara en förfest kan bli. På grund av både det ena och det andra blev förfesten den enda festen men det var lika bra eftersom klockan hann bli tre innan vi kom hem.

rakt igenom en riktigt bra helg även om det tog emot till tusen att sitta och analysera tidsserier och göra en miljard körningar i Minitab på Guds vilodag, men, men, vad gör man inte?!


ok, jag fattar

det här ÄR mitt liv. Haha, jag som trodde att det skulle gå över. Tro´t eller ej så känns det faktiskt väldigt bra, det här är ju den jag är!

tentan idag gick bra! VG var en omöjlighet eftersom jag inte hade en aning om vad tre av uppgifterna handlade om, men jag hade lätt kunnat skriva ett G om jag ville. Fortsätter jag som nu blir det ett solklart VG i januari. Skönt.

under senaste veckan har vi bestämt att det inte blir någon långresa. Jättesuperduperenormtdundertråkigt men också ganska skönt. Jag saknade verkligen julen förra året så nu blir det pepparkakor, julmust, skinka och glögg för hela slanten. Dessutom blir det jul hos farmor vilket oftast = snö :)

idag blir det en sväng till Ikano (jag la undan "chanel"-kavajen från H&M igår, hurra!), stallet och sen statistik-projektarbete hos Hanna, mycket mindre hurra. Blir vi färdiga blir det galen utgång ikväll, blir vi inte färdiga blir det klä-upp-sig-fint-och-dricka-ett-glas-vin-utgång, kan bli bra det med.

nähäpp

inget liv idag heller.

det skulle vara skönt om man fick ha det så här i en timme eller två.



nu blir det en något sen middag och sedan sängen. Zebastian och Jonas spelar bandymatch så jag är helt solo. Det här studentlivet är ganska märkligt!

life is wonderful

skolan 10-20. Campushallen. Grey´s. KUL ATT JAG HAR ETT LIV!!

dagens bästa var i alla fall lätt samtalet från Australien! De verkar ha det så sjukt bra och jag är så sjukt avis. Tur att Lina bloggar, det blir lite mindre tomt då :)

ingen hoppträning imorgon heller :( Gloria har slagit sig och måste vila. Hur svårt kan det vara att hålla benen i styr??

hjärndöd

11 timmar i skolan och jag kommer knappt ihåg hur man pratar längre. Illa!

Snön tog sig hit samtidigt som jag igår så nu är det riktigt mysigt! Tyvärr är det inte ens hälften så mycket som hemma i Täby men man får väl vara glad för det lilla :) 

tänkte ut och halka lite i springskorna nu och sen blir det lite mer mikro. Jippie.

Täby Tigers - the best a man can get!

efter sju sorger och åtta bedrövelser de senaste dagarna kom så dagen D. 9.30 (ish) var jag i stallet och putsade, ryktade och packade. "Bara" 20 minuter försenade kom jag och Charlotte till slut iväg med två hästar och ett ton grejer på släp. Jag startade som nr 2 så efter en snabbkoll på det något kaotiska banbygget lastade vi ur och jag och Tara förvandlades till en tiger-leopard (fråga inte!). Tara var superstressad och visste inte riktigt var hon skulle ta vägen, men efter en stund lugnade hon ner sig och framhoppningen gick nästan bra. 30 minuter senare hade vi, otroligt nog, satt Täby Tigers första nolla! Efter det fanns det ingen hejd på framgångarna och framåt fyratiden hade vi 4 nollor och var i omhoppning mot tre andra lag.

Tara och Lotta         Charlotte och Skrållan  
jag och Tara - tiger-leoparden!   Cissi och Olle

Tyvärr pallade varken Tara eller jag trycket och vi drog med oss en herrans massa bommar och var tvungna att göra två försök på första hindret. Resten av laget skötte sig dock galant och vi landade till slut på en välförtjänt tredje plats. Sjukt rolig dag!

finfina täcken fick vi!      hela laget!

nu är jag trött, frusen och glad. Borde plugga men orkar inte, måste upp ruskigt tidigt imorrn och sätta mig på tåget tillbaka till verkligheten. Tack för idag alla hästar, ryttare, medhjälpare och fans!

sprattel sprattel

efter lite om och men lyckades vi ta oss till Granby och bygga en liten bana för att bättra på självförtroendet. Självklart börjar vi med att gå omkull i en sväng och både jag och Tara låg och sprattlade på marken en stund innan vi kom upp. Inga skador denna gång dock, tur det! Själva hoppningen gick däremot galant, jag hade hjärnan med (det är lättare utan en halv hjärnskakning) och jag lyckades visa för mig själv att jag visst kan! Håll tummarna för mig nu imorrn är ni snälla!

för en gångs skull är alla (inklusive Henke, Jens, Malin, Calle, Mange och alla andra) utom Jossan hemma en lördagskväll. Mamma och pappa löser svenskans korsord och är hur söta som helst!


jag ser det snöar...

jag fick en chock när jag vaknade imorse och insåg att vintern var här på riktigt. Självklart dagen innan den enda dag på hela hösten det inte får vara minusgrader eller snö. Men, men, det blir till att ta med hovkratsar i mängder och tjocka handskar! Tur att jag ska rida och inte bara hjälpa till i alla fall :) Hur det nu går är ju en annan femma, men roligt ska det bli och resten av laget känns ganska stabilt, dessutom får man ju räkna bort en...



mamma och jag ska snart åka till stallet för andra gången idag och ta oss till ett ridhus. Tara ska få sig en ordentlig genomkörare eftersom man knappt kommer kunna rida fram imorgon, banan lär vara full med snö och collecting ring är verkligen inte mycket att hurra för!

stel som en pinne

gårdagens flygtur, eller kanske snarare den misslyckade landningen, har gjort mig stelare än stelast. Hela dagen har jag gått omkring som en gammal gumma och först nu på kvällen tog jag en Ipren som faktiskt har hjälpt en hel del. Smart att inte ta den tidigare.

dagens bästa bestod av Jossans misslyckade shopping på Nelly = fina kläder till mig! Bland annat den här klänningen,



men svart med vitt band. Finfin!

imorgon är det upp tidigt och morgonfodring, det var så länge sen jag gjorde det så det ska bli riktigt mysigt!


stockholm filmfestival

Jossans film visas i valda delar på Stockholms filmfestival och nu är också premiärdatum fastställt. Spännande!


platt fall

vilken stjärnsmäll! 10 min in i träningen fick Tara för sig att livet var bättre än någonsin och brallade iväg i 8 bauta-bockar i rad. Jag, som ALDRIG trillar av bara för att en häst bockar, tappade balansen helt och landade platt på rygg i backen. Luften gick bokstavligt talat ur mig och jag låg och flämtade efter luft som en fisk på torra land. Tillslut återvände syret och jag hoppade upp lika snabbt igen och genomförde träningen med ett något stukat självförtroende. Ingenting gick som det skulle och det kändes som om gamla Jessica var tillbaka. Fy faan, SKÄRPNING! På söndag är det tävlingsdags och det SKA gå. Det finns inget annat än över och runt.



cintar

efter en lagom trevlig åktur med x2000 sitter jag nu på Cint och jobbar för fulla muggar (jobbade i alla fall). Det är alltid lika kul att komma hit, det bli trängre och trängre och mysigare och mysigare för varje dag som går. Aktiviteten är alltid på topp och det är så roligt att höra alla språk från höger och vänster. Bra gjort pappa!

wooo

det gick inte fullt lika bra som förra gången, men vi skötte oss ändå i en grupp som var mycket roligare att rida i! Gloria var inte på sitt bästa humör och Jenny hade visst haft problem i måndags också, vi kom fram till att hon kanske är lite trött eftersom hon gått hårt och varit duktig nu i flera veckor. Nya tag nästa vecka!

nu ska jag packa, plugga och jogga en sväng, imorrn är det hemresa och jag längtar! Zebastian ska stanna här och det är verkligen jättetråkigt men jag förstår honom, plugget måste gå före ibland helt enkelt.

jag ska göra som alla andra bloggare och lägga upp en bild från en varm och solig tid. De flesta tycks ha fått en släng av höstdepression och en bild hjälper nog lite i alla fall :)


snabbstopp hemma

efter världens lääängsta (och tråkigaste) lektion är jag hemma en snabbis för ombyte och middag. Veckans första (!) hoppass hägrar och jag och Gloria ska få vara med i den duktiga gruppen idag. Jag hoppas att det ger lite mer än vanligt, det är ju alltid bättre att vara sämst än bäst i en grupp om man vill lära sig något, i vanliga fall brukar jag bara lära mig hur jag inte ska göra...

mina tågbiljetter går det dåligt för. Det lutar allt mer åt en vanlig sista-minuten biljett. Jag som ville spara lite pengar!

helt blåst

igår testade jag att bjuda på SJs tågbiljetter på Tradera, det ser lovande ut just nu men tydligen brukar priset stiga först de sista timmarna. Som tur är finns det många biljetter och en tidig torsdagmorgon kanske inte så många vill åka Lkpg-Sthlm? Budgivningen slutar i natt, tragiskt nog känns det nästan spännande :P

för första gången sen jag kom hit börjar det (pluggmässigt) kännas som gymnasiet. Sena kvällar och tidiga mornar och ingen sömn, men jag trivs rätt bra med det! Mikron är fortfarande ett mysterium, när ska det släppa? Jag brukar aldrig ha svårt att fatta, men nu känner jag mig som en av de där människorna jag brukar störa mig på...hehe, kanske dags att jag får smaka på min egen medicin?

bullbak

ruskpricksväder idag! Nu önskar jag nästan att jag var 10 år igen och fick varm choklad och bulle när jag kom hem från skolan. Nu för tiden får man inte mer än ett "hej" och vill man ha bulle får man baka själv. Hmpf.

förra året hade vi lussebulls- och pepparkaksbak här hemma i början på december. Det var riktigt mysigt och vi hade lussebullar så att det räckte till början på maj, kanske vore något att göra igen? 

     


Wilma startar blogg!

jajamän, nu är det dags! Länk kommer inom kort :)

so far not so good

innan denna dag är slut måste jag hinna med lite mikro och en springtur...kanske dags att sätta igång med andra ord?

jag hade i alla fall en "trevlig" stund på biblioteket med statistiken. Precis som i A-kursen är det bara att vänta ut den, så småningom faller allt konstigt på sin plats utan alltför mycket ansträngning och det är mycket lättare än det ser ut. Tur det!

helgen kommer bli toppen :) Hakingträning på torsdag med minst en häst, Högvreten på lördag och WoW på söndag. Hästspäckat med andra ord, jag längtar!










"What the fuck!?"

måndag. 12 dagar kvar = DAGS ATT BÖRJA PLUGGA!!

mina vänner i exil har återuppstått, eller en av dem i alla fall, den andra tycks ha gått under på Sensation... Sista livstecknet bestod av "Nu KÖÖÖÖR vi!!" - det kan med andra ord ha slutat hur som helst.

efter träning och smaskig kycklingsallad rundade vi av helgen med Burn after Reading igår kväll. Skönt skum film, "What the fuck!?" var en flitigt använd line och den sammanfattar filmen perfekt. Pappa - jag tror du skulle gilla den!

nice

skönt om än ganska lugnt pass (alkoholkonsumtionen från igår gjorde sig påmind) på trappmaskin och springband. Jag gillar att använda maskinerna på övervåningen när Zebastian är i gymmet, då har man något fint att spana på ;)

nu ska vi kasta oss iväg till ICA och köpa middag. Kylskåpet är inte så välfyllt som man kunde önska...det är tur för oss att ICA har kvällsöppet!

smashing succé!

vwhat a night! helt fantastiskt! kvällen blev perfekt :) alla verkade ha riktigt roligt och vi fick så mycket positiv respons. Min sista-minuten DJ var klockren och toastmasters var precis så bra som vi hoppats på. Självklart glömde jag kameran hemma men Pernille och Lisa tog massor med kort så jag får försöka sno dem någon dag. Katastrofen som vi alla trodde skulle komma förr eller senare höll sig på avstånd, det enda som höll på att gå fel var när "pianot" visade sig vara ett skrivbord...som tur var kunde de skrapa fram ett riktigt piano och pianisten var grym! Det är skönt att allt är över men samtidigt blev det så lyckat att det var värt allt jobb och jag skulle lätt göra om det!

i dag var jag bjuden på afternoon-tea hemma hos Jenny. Gott och trevligt var det, även om jag inte riktigt passade in i sällskapet. Som tur var fanns det en söt katt och en glad bebis på plats som jag roade mig med när det blev för trist :)

nu ska jag och Z till Campushallen och göra av med lite fläsk!

snart smäller det!

igår hade vi ett sista möte med toastmasters och kommittéen och om några timmar kommer gästerna!  Nu börjar till och med jag tagga till, om inte annat för att min klänning är så himla fin!

efter mötet kom jag hem till fördrink, blommor, smaskig middag och efterrätt, inte illa älskling! Nu kollar vi på världens konstigaste film, "A complete history of my sexual failures", se den inte. Jag tror jag ska gå femman istället, mycket mer välinvesterad tid...


segt

för lite sömn, dåligt väder och huvudvärk. Ingen bra dag! Som det känns nu vill jag inte ens gå imorgon, till och med mikron lockar mer. Men, men, allt känns säkert bättre imorrn och på söndag är allt över!

tänkte släpa mig iväg på Bodypump snart, måste få kroppen att vakna och träning brukar vara bästa sättet.


mysigt?

innan träningen idag sprang jag ett varv på IKEA och köpte 26 askar med fejk-blomblad. De var väldigt fina och kostade nästan ingenting. Det finns så mycket fina grejer som man inte ens vet om! Om bara tid och ork fanns skulle man kunna göra det riktigt mysigt här i Ryd utan någon större ansträngning. Problemet med mig är bara att det finns tusen andra grejer jag hellre gör och det kommer nog aldrig att ändras. Ibland får jag ett ryck och pysslar lite, men eftersom jag vet att jag tröttnar efter tio minuter och verkligen hatar att plocka undan så blir det mer och mer sällan. Tråkigt!

söker man på mysigt på google får man en hel del olika infallsvinklar, hehe...

     

fick ett sms från mitt fadderbarn idag,
"jag kan inte komma på faddermiddagen nästa vecka,
 har innebandymatch"
ok, då vet jag, men va? faddermiddag? nästa vecka?


wohoo 3!

jisses, nu börjar det gå löjligt bra! Gloria har kommit på hur hon ska göra och sätter äntligen lite tryck och tyngd i baken, vilken skillnad det blir då! Idag fick vi till flera språng som var riktigt fina, till och med Larsa som mer eller mindre gett upp på hästen blev imponerad :) Jag hoppas verkligen att kursen nästa helg blir av, jag vill hoppa MER!

varför går det inte att kombinera jobb och hästar på ett bra sätt? Jobbar man på ett "vanligt" jobb har man ingen tid för hästarna men förhoppningsvis tillräckligt med pengar. Jobbar man med hästar har man massor med hästtid men inga pengar och efter bara några månader är man häflten så smart som innan. Dessutom blir man helt knäpp av att aldrig träffa vanliga människor (hästmänniskor är av naturen lite...märkliga) och nästan det värsta av allt, man kan aldrig ha på sig vanliga kläder, det hinns liksom inte med. Kan någon, om 2 år ungefär, ge mig ett jobb med löjligt hög lön och obefintlig arbetstid? Snälla?

puh...

årsbanketten är nästan 100 % nu, peppar peppar! Några detaljer kvar som måste fixas, förhoppningsvis löser sig allt på bästa sätt imorgon. Tacka vet jag alla otroligt hjälpsamma människor! Mentaliteten här nere på slätten är verkligen helt annorlunda mot Stockholmsplöjet, i princip allt går att fixa på nolltid trots ont om tid och inga pengar (peppar, peppar igen!).

mikron kom idag. Det betyder att det inte är jättelångt kvar till den 29 och med tanke på mina proppfulla helger framöver måste jag sätta fart NU, NU, NU!




kärlek

helt fantastiskt, det är sol ute! Hoppas att det håller i sig, lite D-vitamin skulle knappast skada efter allt regn. Dessutom tror jag kroppen skulle bli glad av att inte chockas när vi drar till varmare breddgrader om ett tag...

idag ska en miljard grejer fixas, jag blir trött bara av att tänka på det. Det ska bli så skönt när Årsbanketten är över, det har inte varit det minsta roligt den här gången och jag tror jag är nöjd med engagerande efter det här. Jag har lärt mig mycket och det har helt klart varit värt det, men det tar enormt mycket tid som hade kunnat läggas på annat (typ skola).

igår fick jag världens flashback av hur det var när jag och Zebastian träffades. Det har hänt så mycket sedan dess att det känns som om det var mycket längre sen än de knappt två år det faktiskt är. Jag kan verkligen inte beskriva hur glad jag är att vi till slut pratade med varandra (förutom de där inläggen på Playahead, haha), och trots massiva motgångar har vi det verkligen hur bra som helst. Vi har inte gjort det lätt för oss, och med tanke på utlandsstudier hit och dit kommer det inte bli lättare heller, men det ska gå!




andnöd!

hela dagen har varit superstressig och då har jag inte ens kommit hemifrån! Jag och Zebastian har suttit mitt emot varandra sedan kl 11 och pillat på datorerna och telefonerna och det har ringt i ett. Jag ska snart stänga ner burken och ge mig på mikron, några mail måste skickas först bara och så ska vi till Campushallen och cykla bort de värsta stresskänslorna, ska bli skönt!

imorgon är det skoldags igen och det är på tiden att vi kommer ifrån lägenheten en stund. Jag, Zebastian, Jonas och Maria har knappt stuckit ut huvudet genom dörren de senaste dygnen, men med tanke på att regnet vräkt ner så har det varit lika så bra :)



alpvindar

på väg till Campushallen idag blåste det så där som det annars bara gör högst uppe på en alptopp, ni vet när man svänger runt en topp och hamnar mitt i värsta stormen och inte kan andas för att det blåser så mycket!? Skönt när dåligt väder får en att minnas bra saker!

jag och sis   Joss


ajajajajajaaaaaj

träningsvärk! det är riktigt illa, jag kan knappt ställa mig upp utan hjälp, men det är det värt (förhoppningsvis)! Trodde att jag skulle bli kvitt träningsvärken från i lördags genom att köra ett pass till idag, haha, så lätt gick det inte! Imorgon blir det spinning istället, börjar bli dags att hjärtat får sig en omgång också.

efter Bodypumpen åkte vi hem (jo, Zebastian var också med!) och gjorde laxsallad, riktigt smarrigt. Nu ska Z strax iväg på hockeyträning och jag ska sätta mig med statistiken. Förhoppningen är att vi somnar helt utslagna innan 00.00 idag, det börjar bli dags att vända på dygnet...

printprint

sitter just nu och printar en miljard olika papper till statistiken. För varje kurs gör vi av med en hel skog och då printar vi ändå så smått att man knappt ser vad det står.

igår var vi ett ekande tomt Cloetta och kollade på Make Believes hemmamatch. Ganska skoj, men det hade ju varit klart roligare om man känt någon som spelade, nu satt de bredvid mig istället. Skicka in papperna nu Zebastian!

beslutsångest!!!

ska vi åka? När ska vi åka? Var ska vi åka?????

blir till att ringa STA snarast.

helg/weekend/fin de semana/fine settimana

det är verkligen skönt med helg! Trots att mina dagar ser ganska lika ut oavsett om det är helg eller veckodag (pga att vi har mycket självstudier) så känns det ändå när det är helg. Tiden går långsammare på något vis och alla måsten/borden och vill inte tar ledigt. Hela veckan har jag tänkt att jag måste träna, men först idag infann sig lusten, antagligen för att jag igår kväll tänkte att jag lika gärna kan börja på måndag...

efter min sväng på stan idag tänkte jag utöka önskelistan lite, mamma :) provade H&M:s Chanel-inspirerade kavaj, har inte vågat det förut eftersom jag, smart som jag är, misstänkte att jag skulle bli kär om jag gjorde det och köpa den trots att jag inte borde... Tänk så rätt jag hade! Den har funnits i butik ett bra tag, men de hade en ny laddning på galgarna här, så förhoppningsvis har de det uppåt också.





smarrigt värre

stekte helt perfekta pannkakor till middag. Mums!

nu bär det iväg till Vasavägen/gatan (?) och lite filmtajm, lugn och mycket behaglig fredagkväll med andra ord!

händelselöst

ingenting händer och det är riktigt skönt! De flesta verkar ha gått in i någon slags efter-tenta dvala, tv-spel och serier är det enda som gäller, eller så flyr man landet som Våfflan och Hångel-Hanna - fruktansvärt orättvist för övrigt!

cykeln stod i alla fall kvar (puh), bäst att betala försäkringen nu också, annars lär den väl bli snodd bara på grund av det...

sist jag var hemma såg jag världens snyggaste skor på Zara, tänkte att jag skulle önska mig dem i julklapp innan de hinner ta slut men jag hittar ingen bild på dem - mamma ring så förklarar jag!  

wohoo igen!

Gloria och jag börjar bli ett riktigt team! Träningen idag gick riktigt bra, snart dags för tävlingsbanan??

på räknestugan idag satt vi och bråkade med en triljard formler som inte ville som vi ville. Siffrorna spelade spratt med oss, inte helt okej! På de tre dagar vi haft den här kursen har vi redan kommit längre än vad hela stat A bestod av, skönt i alla fall att nivån börjar bli lite högre!

nu ska jag åka och hämta min hockeyspelare och min cykel som står nere vid centralstationen, förhoppningsvis iaf...

nere under

jag vill åka bort. Till sol, bad, no worries och leva som om det inte fanns någon morgondag... Just nu är jag riktigt avundsjuk på Lina, Totte och resten av galningarna, trots misär och djävulsöar. Letade efter superbilliga biljetter idag, hittade inga. Tills dess att jag hittar några får väl jag och Stryggve (någon som missat att jag hittade länkfunktionen?) slåss med varianser och standardavvikelser, jag är ändå inte värd en resa innan höstens kurser är avklarade, så det så!

ljus i mörkret är i alla fall hoppträning imorgon och fönstershopping i helgen. Myspys!

dumma H&M som skulle skicka kappa vecka 46 skickade den så klart samma dag som jag tröttnade på att vänta och köpte en annan. Suck. Min kappa är hur som helst mycket finare än H&M:s och jag har än så länge inte sett den på någon annan, så H&M, släng er i väggen!

mäktigt

jag gjorde en plan för dagen igår innan jag gick och la mig. Allt gick som planerat ända tills imorse när jag vaknade, slog på tv4 och hamnade mitt i resterna av valvakan. Det gick inte att slita sig! Mäktigt är ordet, både Obamas och McCains tal rörde till det i hjärtat och, som alla säger, det här är verkligen en historisk dag! Nu står statistik och datorövning på schemat, därefter stall, matlagning och Campushallen. Från nu och fram till 5 december är det plugg och träning som gäller, klänning ska kommas i och VG:n ska sättas! 

dimmigt värre

linköping är insvept i en vit hinna, var man än är fryser man och helst av allt vill jag bara krypa ner under täcket och mysa! Det får dock bli någon annan gång, nu är det Nolle-P reunion och som sann Club-kommitté medlem ska jag alldeles strax infinna mig i Katedralskolan och bära öl. Riktig Nolle-P nostalgi! (dvs ryggvärk, trasiga fingrar och svett...hehe)

en morgon i Ryd



det händer mycket spännande utanför fönstret om man är en tax!



cleant

nu har vi städat, handlat och tvättat. Bra start på ny kurs, ny vecka och ny månad!

helgen blev bra, till slut. Jag som (nästan) aldrig missar något viktigt sov alldeles för länge i lördags morse och missade tåget. Billig resa blev mycket dyr resa. Kom i alla fall hem efter 2 timmars illamående på x2000 (mest tågets fel, mindre alkoholens, säger vi...). Wilma plockade upp mig och så drog vi till Botkyrka och tittade på Charlotte. Roligt! Resten av helgen (den hela dag som var kvar) var lugn och skön, en halvstressig tur på stan all by myself, Grey´s hos Våfflan och supermumsig trerätters i det Nylundska residenset.

guldklimpar!    Skrållan och Wilma

ny bok införskaffades idag, Regression och Tidsserieanalys. En riktig chiclit!

tjuvstartade julen idag också, pepparkakor och julmust, mums!

RSS 2.0